Manual de la Improbabilidad Infinita

14 diciembre, 2009

Un cap de setmana diferent.

Filed under: Manual de la improbabilidad infinita — Etiquetas: , , , — JP Romeu @ 5:13 pm

I es que aquest cap de setmana no ha estat com els altres, i no ho dic per la Marató o pel Barça – Espanyol, com molts imaginareu em refereixo al Cap de Setmana del Referendum.

Avui un dia després de tota la moguda, podem veure tant a diaris afins com a contraris, mil i una interpretacions de tot el que ha passat o ha deixat de passar. Jo des de el meu punt de vista en trobo dues lectures importants:

1.- El SI va guanyar de carrer (massa i tot potser :P)

2.- Van anar a votar molt poca gente (un 27% del convocats)

Pero fugint de argumentaris típics i tópics, jo des de la meva banda crec que hi ha un motiu bastant clar del perque tan poca gent ha anat a votar, i aquest motiu no es cap altre que la poca o nul.la informació que tenim molts catalans del que guanyariem o perdriem amb la independència.

Tothom argumenta el fet nacional, de sentiment o històric per defensar la postura del independentisme, un independentisme (i que em perdonin els qui ho defensen) més sentimental que racional, i a aquest nivell entenc i defenso part del discurs (jo també tinc els collons una mica plens de segons quins mitjans sobretot madrilenys), pero, n´hi ha prou amb això per defensar la independència? Ho sento molt pero per mi no.

A mi ningú m´ha explicat si formarem part de la unió europea (cosa difícil ja que Espanya te dret de veto i ens poden posar un “no apto” com una casa sense més ni menys), tampoc m´han explicat si el tren de vida de la política catalana, económicamente parlant (el més alt d´Espanya), es mantindrà o per deferencia aquells que manen s´estrenyaran el cinturó. Tampoc m´ha explicat ningú com ens ho farem per comprar el petroli, gas, etc.. que ha Catalunya no es produeix. Tampoc s´ha parlat de les relacions comercials amb Europa y el món (a França la nostra independència no crec que els hi faci molta grácia). Tampoc parlen de la creació de nous ministeris catalans que equival a mes despesa pública, més funcionaris i en definitiva més impostos. I les materies primeres? i els arancels en l´exportació o importació? i les polítiques de inmigració? tindrem exércit? com es refrendarà la Constitució catalana? tenim prou força per viure o només per sobreviure?

Tinc masses dubtes encara per decidir si la independència es bona o no per a Catalunya. Hi sortirem guanyant els catalans? i els polítics? haurà de passar molt de temps fins que la nostra independència ens resulti realment rentable i profitosa? No ho se del cert perque ningú m´ho ha vingut a explicar, ningú s´ha parat a explicar a la societat qué guanyarem sent un país tret de per dir que serem un nació sobirana, un país lliure o un estat propi i ja em perdonareu, pero tot aixó per al meu pragmatisme, només son uns bonics detalls, ornaments lluents i vistosos per posar sota el porxo de l´entrada d´un país. Jo el que vull saber es perque ningú no parla del fonaments, ningú no ens diu cuan ens costarà a cada català ser un estat independent.

Es molt suposar, pero crec que no sóc l´unic a qui li passa, i potser aquest 73% de catalans que es van quedar a casa son com jo, prefereixen esperar, a que algú ens expliqui amb dades i fonaments si realment ens val la pena ser un estat sobirá, que ens ho expliquin parlant-nos al cap i no al cor, aquesta decisió es massa important per fer-la sense tenim totes les dades davant, aquest es el moment de l´anàlisi, de la calma i del raonament, no ens tirem a la piscina sense mirar la fondaria primer, no sigui que el remei sigui pitjor que l´enfermetat.

Anuncios

5 comentarios »

 1. Nomes una pregunta, si tinguessis 16.000 Millions d’euros, que faries amb ells? Aquesta es la xifra de l’expoli que l’estat espanyol exerceix sobre catalunya. Amb aquesta quantitat es pot mantenir unes estructures d’estat (que actualment ja tenim i estem pagant per duplicat) com Conselleries, Policia, Serveis de Sanitat, Educació, Cultura, etc…
  Sobre l’exercit, ni cal ni en necesitem, al menys no per pagar els 1000 euros diaris per soldat que costa tenir els “nostres valents” a Afganistan, i això es molta pasta per cap benefici (o com a benefici et pots guanyar un atemptat al metro e barcelona, per exemple). Hi ha molts païssos que mantenen unes forçes de seguretat internes sense autorització ni capacitat per actuar al estranger (com es el cas del Japó) on l’exercit es dedica a realitzar tasques de salvament, ajuda en casos de desastre natural, etc. Coses que personalment no acostumo a veure fer a l’exercit espanyol dins del territori català (l’unica utilitat real que te ara dins del territori estatal es enviar tancs en cas de que algun territori díscol se li acudi intentar separar-se)
  L’Unió europea….ah…el gran argument dels no sobiranistes (juntament amb la Lliga de futbol, que farem si som independents? un Barça-Espanyol tot el dia?) per justifiar la situació actual. Anem a pams, Catalunya ja forma part de la Unitat Europea, es a dir, compleix de sobra els requisits per formar-ne part. Els altres socis no tindrán cap inconvenient en que seguim formant part, i els socis nous més encara, doncs som un pais amb superavit que pot contribuir força a les ajudes. Tinguem una cosa clara, els sentiments son els sentiments i pot fer gràcia o rabia que algun pais s’independitzi, però la pela es la pela i això es el que mou el mon, o es que Ucraina, Lituania , Letonia, etc han deixat de fer negocis amb Rusia i s’estant menjant els mocs? Croacia a tancat totes les empreses que treballaven amb Serbia o Montenegro? Ha estat la fi del mon per tots aquests territoris o ara els hi va millor?
  Naturalment la independència no és la solució a tots els mals i no ho arreglarà tot de la nit al dia. Al principi serà dificil, pero en poc temps (crec jo) es notará la millora en inversions i qualitat de vida, el actual deficit pot servir per millorar la Sanitat i l’Educació, prou bones actualment, però millorables, o alliberar peatges i altres impostos per pujar el poder adquisitiu dels nostres ciutadans. Una major capacitat de decisió pot fer-nos conduir aquest pais cap on volem (i podem) arribar, desenvolupar un millor eix de la mediterranea, infraestructures modernes com els trens de rodalies, tot un clàssic d’inversio per part de l’estat, o la xarxa electrica del pais (recordeu que vam estar a les fosques durant força dies pq les empreses estatals espanyoles no van invertir en les infraestructures d’acord al nombre d’usuaris?), tot elements bàsics pel correcte desenvolupament d’un pais.
  En resum, el que jo vull es deixar un pais millor a la meva filla, on pagui menys i visqui millor, si el cami es ser independents, som-hi, si el camí és el federalisme, endavant…el que esta clar es que la via autonómica i estatutaria, sentint-t’ho molt, està morta, ni ens entenen ni volen entendre-ho.
  Que consti que no he parlat gens de temes culturals…això dona per un altre post 😛

  En fi…toma tostón!

  Comentario por Oscar — 15 diciembre, 2009 @ 12:08 pm

  • S´agraeix el tostón, ara be, fora bo que aquests tipus de tostón sortissin a les noticies, que la gent fos concient del que pocs (tu un d´ells) saben.
   No tinc masses lectors, pero si el que has posat pot servir (com m´ha servit a mi) a algú per tenir mes clar tot aixó, ja n´hi ha prou

   merci, home sabi! 😉

   Comentario por Hermano balakius — 15 diciembre, 2009 @ 12:42 pm

   • De res home sabi 😉 De fet son les meves opinions, discutibles i cuestionables, pero no deixen de ser arguments que poden ajudar…

    Comentario por Oscar — 15 diciembre, 2009 @ 3:34 pm

 2. d’altre banda, un corrector català i que la v i la b no estinguin tan juntes al teclat tampoc m’anirien malament O:)

  Comentario por Oscar — 15 diciembre, 2009 @ 3:36 pm

  • ouch… owned!

   Comentario por Hermano balakius — 16 diciembre, 2009 @ 11:09 am


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

A %d blogueros les gusta esto: